Forebyg Forkølelse

Forebyg Forkølelse

forkoelelse

En forkølelse er mest smitsom op til man udviser symptomer på forkølelse. Kommer man tæt på én, der er ramt af forkølelse, kan man ofte dufte bakterier i luften, når det er smitsomt, og her gælder det om at holde lidt afstand. Bakterieoverførelsen kan ske fra hånd-til-hånd og ved slimhinderne i mund, næse eller øjne.

Når en forkølelse har sat sig, er vores immunforsvar i fuld gang med at bekæmpe de bakterier eller virus, der har taget bolig i slimhinderne.

Er vores immunforsvar stålstærkt og kampklart kommer en forkølelsebakterie eller virus ikke bare ind i vores system. Cirka 70 – 80 % af immunforsvaret er tilknyttet fordøjelsen og her har vores tarmflora en stor rolle med i spillet. Bakterierne i tarmsystemet er nødvendige for, at vi ikke bliver syge og sammensætningen og balancen af bakterier har en afgørende betydning for vores modstandskraft – immunforsvaret og vores sundhed.

Vi kan selv gøre meget for at opbygge en sund tarmbakteriesammensætning. Det vi spiser påvirker i høj grad vores tarmflora og når vi spiser en fuldværdig og alsidig kost, påvirker det vores immunforsvar i en positiv retning, som gør, at forkølelsebakterier får svært ved at komme ind i varmen.

Daglig motion, hvile og pauser, god nattesøvn, multivitamin, vitamin D (i efterår, vinter og forårsperioden) har alle en god indflydelse på vores immunforsvar.

– Prøv Den Forkøledes Smoothie

– Læs mere om Echinecea/Rød Solhats medicinske virkning