Selleri-Bøf

selleri-boef

Selleri-bøf

Fremgangsmåde

Rens sellerien, skær den i 2 – 3 cm tern og hæld den i en skål. Hæld olie og salt over og bland det hele sammen. Fordel det på en bradepande og sæt det i en 180 grader varm ovn ved varmluft. Når selleriene begynder at få en gylden farve efter 35 – 45 minutter skal de ud.

Når selleristykkerne er tempererede, hæld dem i en blender og blend dem groft.

Halver hasselnødderne og kom sellerimassen i en skål og tilføj peber, paprika, rosmarin og hasselnød.

Form massen i passende størrelse bøffer og læg dem på bradepanden igen. Tryk bøfferne flade så de bliver 2 – 3 cm i højden. Ind i ovnen på 180 grader varme ved varmluft i 30 – 45 minutter.

Selleribøf på et stykke hjemmelavet knækbrød kan varmt anbefales – også som et mellemmåltid.

– læs om  hjemmelavet knækbrød

INGREDIENSER – 4 PERS – 8 STK.

1 kg økologisk selleri

koldpresset jomfru olivenolie

salt

 

BØF

0,5 – 1 tsk kværnet peber

1 spsk paprika

1 spsk rosmarin

1 dl hasselnød

 

VARIATION

Hasselnødderne kan erstattes med 1 dl soltørret tomat, hakkede mandler, 1/2 finsnittet løg eller 100 g tofu. Det smager også rigtig godt.

 

SERVERES F.EKS MED

– sort quinoa eller sorte ris

broccoli og blomkål i tahin-creme

rød linse-sovs

rødbedesalat med citronskal

bagte løg og hvidløg

– et drys persille, karse, purløg eller et par hakkede blade rucola til topping