Rødbedesalat med revet Citronskal

roedbedesalt-med-citronskal

Rødbedesalat med revet Citronskal

Fremgangsmåde

Del rødbederne i 2 – 4 stykker, læg dem i gryden og hæld vand i, til det står 1 cm op over bunden. Når vandet koger, skrues ned på lavt blus, til rødbederne er let møre. Vend rødbederne en gang eller to undervejs. Hæld rødbedevandet i en kop, og lad rødbederne afkøle.

Kom rødbedestykkerne i en foodprocessor, riv dem groft og hæld det i en skål. Tilføj citronskal, citronsaft og olie og vend det rundt, til det er godt fordelt.

Nyd rødbede-drikken, når den er tempereret – den smager overraskende godt!

INGREDIENSER – 4 PERS

1/2 kg økologiske rødbeder

vand

fintrevet skal fra 1 citron

saften fra 1,5 citron

1/2 spsk koldpresset oliven olie

 

SERVERES F.EKS. MED

– brune ris, byg eller quinoa

ovnbagte rodfrugter

blomkåls-mayonnaise

salat med hjemmelavet sennepsdressing

rød linse-sovs

– et drys persille, karse, purløg eller et par hakket blade rucola til topping