Citron-dampet Broccoli

citron-dampet-broccoli

Citron-dampet Broccoli

Fremgangsmåde

Del broccolien i små buketter, skær skrællen af stilken og del den i 2 cm tern. Læg det i en gryde og hæld citronsaft i. Når saften koger, skrues ned på lavt blus, til broccolien er let møre. Vend det rundt en gang eller to undervejs. Hæld saften fra, evt i en kop og nyd det senere. Hæld himalayasalt over broccolistykkerne og vend det rundt.

Variationer

Broccoli kan erstattes med 200 gram grønkål, 1 stk blomkål eller 300 gram rosenkål.

Grønkål skæres i 2 cm strimler og dampes i 2 – 3 minutter.

Blomkål deles i små buketter, rosenkål skal være hele og begge skal have 10 – 12 minutter.

INGREDIENSER – 3 PERS – TID:10-12 MIN

1 stk økologisk broccoli

1 dl citronsaft

fintrevet skal fra 1/2 citron

1/2 tsk himalayasalt

 

SERVERES F.EKS. MED

rødbedesalat med frisk peberrod

ovnbagte kartofler

rød linse-sovs

selleri-bøf

– et drys persille, karse, purløg eller et par hakkede blade rucola til topping

hjemmelavet knækbrød