En Stillestund

stille-stund

En Stillestund

En stillestund i 15 minutter er en simpel øvelse, der er meget let at udføre og kræver ingenting.  

Det, at have en stille stund dagligt, eller meditere, har rigtig mange gode virkninger, specielt på lang sigt. Bruger man blot 15 minutter hver dag, virker det som en slags opsparing på vores indre konto.

Her kan blandt andet nævnes, at det fremmer en bedre og dybere søvn, det giver mere ro og samtidig mere energi, overskud og gåpåmod. Det påvirker åndedrættet og fordøjelsen i en positiv retning og modvirker i allerhøjeste grad stress.

Det bidrager til en bedre blodcirkulation, blodtrykket normaliseres og pulsen falder.

Man er gladere, mere effektiv og tænker klarere, og der kunne nævnes meget mere.

Læs om Skumringstimen

ØVELSE – 15 MIN STILLESTUND

 

Sid behagelig oprejst på en stol eller på en pude på gulvet. Har du en have eller udsigt til naturen, så sæt dig udenfor eller ved vinduet, og et sted, hvor du ikke bliver forstyrret. Er du i byen, så sæt dig ved vinduet med udsigt mod det grønne eller i stuen på en stol med oprejst ryg.

 

Indstil dig på, det næste kvarter skal der ikke ske noget andet end at du sidder med åbne øjne og observerer.

 

Det vil sige: mobil og computer er lukket, ingen avis eller bog, samtaler eller musik. Ingen strikketøj, søvn, kaffe, te, spiseligt eller andet – absolut ingenting. Blot sæt dig ned i 15 minutter og observer dine omgivelser.

 

Det kan med stor fordel anbefales af gøre det hver dag, og for at gøre det nemt, vil et fast og samme tidspunkt på dagen være at foretrække. Når man ved, hvad tid man starter, bliver det meget nemmere at bygge en god vane op omkring en stillestund.

 

Alle tidspunkter på dagen er gode, men ved daggryet eller i skumringen er fortrukne tidspunkter.

 

Andre tidspunkter, der kunne være gode at foretrække er: om morgenen inden morgenmad, midt på formiddagen, før frokost, midt på eftermiddagen, efter arbejdet eller når dagens gøremål er overstået.

 

Sæt eventuelt et ur til at ringe, når de 15 minutter er gået.

 

Over tid kan øvelsen med fordel forlænges til 20 minutter eller en halv time, eller måske to gange om dagen.