StenalderGrød af Chiafrø

chiagroed

Stenaldergrød af Chiafrø

Den gode for(d)nøjelse

Ud over velsmag og velbehag er chiagrød en god kilde til proteiner og kostfiber, den er fyldt med antioxidanter og gode og sunde omega 3 og 6 fedtsyre.

Samtidig bidrager denne ur-grød til en sund tarmvæg (slimhinden på indersiden af tarmen). Hvis tarmvæggen er utætte (utæt tarm eller leaky gut) er det som en murstensvæg hvor mørtelen mellem nogle af stenene er væk. Forstil dig en efterårsdag, det vil trække ind i stuen og der kommer blade og andet uønsket stof ind – hvor det ikke hører hjemme.

På samme måde kan det ske med vores tarm. Er tarmen utæt, trænger ting og sager fra fordøjelsen ind i vores blodbaner og belaster vores system. Når der over en lang periode er trængt nok affaldsstoffer ind kan ømhed, stivhed, humørsvingninger, depression, træthed, dårlig koncentration, allergier, udslæt, nedsat immunfunktion, gigt, sygdom og meget mere begynde at opstå.

Chiafrø bidrager til en sund tarmslimhinde.

– Læs mere om Kakao

INGREDIENSER – 1 PERSON

2,5 – 3 dl vand

1/2 dl økologisk chiafrø

1/4 – 1/2 banan

1/4 vanilje stang

1 dl havregryn

1 knsp fint sten- eller havsalt

1 spsk kakao nips

 

PYNT 

1 spsk hampefrø

5 stk valnød

½ dl farverige bær

 

FREMGANGSMÅDE

Kom vand, chiafrø, havregryn, banan, vanilje og salt i en blender og blend til det har en ensartet konsistens. Hæld chiagrøden i en skål og bland kakao nipsene ned i grøden og pynt med hampefrø, valnødder og bær.

Klar til servering – god appetit!