Kartoffel Suppe med Kantarel-svampe

kartoffel-supper-med-kantarel-svampe

Kartoffel Suppe med Kantarel Svampe

Fremgangsmåde

Skræl kartofler og pastinak og skær dem i mindre tern. Læg det i gryden, hæld vandet i og tænd for blusset. Når vandet koger skrues ned på lavt blus, hvor det skal simre til det er klart.

Tilføj tahin, salt og peber og blend det hele sammen med en stavblender, til det har en ensartet konsistens.

Kantarelsvampene hældes i suppen efter det er blendet, lad det trække i 5 minutter.

Grønkål snittes fint.

Servering

Hæl kartoffelsuppen i en skål. Brug 1 – 2 spsk linser og finhakket grønkål som topping. (Grønkålen kan også blandes ned i suppen sammen med svampene).

INGREDIENSER – 3 PERS – TID: 20 MIN

750 g økologiske kartofler

250 g pastinak

5 dl vand

3 spsk tahin/ sesamsmør

1 – 1,5 tsk sten- eller havsalt

peber

1/2 – 1 dl tørrede kantarel-svampe

1 hakket grønkålsblad

 

VARIATIONER

Pastinak kan erstattes med jordskok, sødkartoffel, sellerirod eller bare en gang ren kartoffelsuppe.

1/2 – 1 dl tørret tang kan bruges i stedet for svampe, eller sammen med svampene. Det smager også rigtig godt.

Karl Johan svamp kan fint bruges i stedet for kantarel.

 

SERVERES MED

hjemmelavet knækbrød

grønne linser

bagte hvidløg