Propolis

Propolis

propolis

Er et naturlægemiddel der har utrolig mange lægende egenskaber.

Det har en naturlig antibiotisk og desinficerende virkning.

Det virker stimulerende på kroppens eget forsvar ved at øge immuniteten – specielt makrofagerne der er en del af immunforsvaret.

Det har en positiv virkning mod forkølelse, hoste, influenza og halsbetændelse, og tygger man en klump propolis på størrelse med en ært, kan det virke mod ondt i halsen.

Det modvirker infektion i de øvre luftveje og det modvirker betændelse i slimhinderne, munden, svælget, i mandlerne, i maven og tolvfingertarmen.

Det har en hæmmende virkning på patogene/ sygdomsfremkaldende mikroorganismer i vores fordøjelsessystem og så modvirker det svamp.

Af plantestoffer i propolis er det blandt andet flavonoiderne som har en hæmmende virkning på virus og betændelse, og samtidig er det bakteriedræbende.

Propolis eller Pro polis stamme fra græsk og betyder ‘Forsvar foran by’ eller ‘For byen’.

Det indeholder en del fedtstoffer, aminosyrer, vitaminer og mineraler, garvestoffer og bioflavonoider, og det gør propolis til et godt naturlægemiddel.

I Propolis findes en hel del harpiks fra forskellige træer og buske, og det er pollen/ blomsterstøv, voks og velduftende æteriske olier, der gør propolis til den gylden-brune substans.

Bierne bruger propolis til at tapetsere bistadet med og det naturlige antibiotikum i propolis, beskytter og desinficerer bistadet og deres forråd.

Propolis fåes i helsekostbutikker og hos en biavler.